Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[-]
Tags
problem chmurką z

Problem z Chmurką
#1
Kod:
http://imageshack.us/photo/my-images/689/vh4q.jpg/

Mam problem z tym Dymkiem , Za każdym razem gdy włączam komputer muszę czekać żeby mi on wyskoczył ( około 5 min) bo w przeciwnym razie jak włącze coś np. jakiś program to zaalaguje na dłuższy czas , a jak chce włączyć przeglądarkę to się nie włączy i na dodatek zaalaguje, już całkowicie.
Reinstal robiłem nie pomogło.

Tutaj wyskakuje że Avast jest wyłączony a to nie prawda ...
Aktualizacje wyłączyłem bo to nie potrzebne.

Miał może ktoś taki problem ? Lub wie jak go rozwiązać ?



#2
Aby wyłączyć "bezpieczne centrum” należy w rejestrze wejść do: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Security Center a następnie zmieniamy w "FirewallDisableNotify" na wartość 1.

Sposobów na uporanie się z tym problemem jest oczywiście wiele. Ten jest trochę niekonwencjonalny.

2min w google ;d



[-] 1 użytkownik podziękował LFR za ten post:
  • Ramiz
#3
Noo tak tak Ale tu wyłączasz Firewall , a ja chciałbym mieć Antywirusa żeby działał Smile i co teraz ??



#4
To może zainwestuj w innego antivirusa ;D

Sprawdzałeś może czy czasem Avast przy każdym włączeniu komputera nie odpala skanowania wszystkich dysków?
Podaj specyfikacje sprzętu i jaki system zainstalowany?



#5
Sorry że nie odpisywałem ale nie widziałem posta.

Specyfikacje



Avast dobry jest bo wyłapuje wirusy więc nie wiem co to :/



#6
1.Spróbuj wyczyścić komputer przy pomocy CCleaner.
2.Przeskanuj komputer Malwarebytes Anti-Malware.
3.Sprawdź czy w logach systemowych są jakieś błędy.
4.Możesz też spróbować przy kolejnym włączeniu kompa odpalić menadżera zadań i sprawdzić czy jakiś proces zużywa dużo cpu.



#7
(07-15-2013, 13:01)Aulus napisał(a): 1.Spróbuj wyczyścić komputer przy pomocy CCleaner.
2.Przeskanuj komputer Malwarebytes Anti-Malware.
3.Sprawdź czy w logach systemowych są jakieś błędy.
4.Możesz też spróbować przy kolejnym włączeniu kompa odpalić menadżera zadań i sprawdzić czy jakiś proces zużywa dużo cpu.

Ale to co napisałeś , nic nie ma związanego z tym co się dzieje. Ponieważ 1. Używam cały czas. 2. Przecież to Do wirusów, a ja nie mam wirusa , bo przecież gdy bym miał to razem z Windowsem by mi się instalował (org. Płytka) Bo to od samego początku się tak dzieje. 3. w Logach nie ma błędów a ni nic niepokojącego. 4. Nie mam nic takiego co by mi zżerało dożo Cpu , a jeśli nawet to nie jest związane z tą chmurką Big Grin



#8
(07-18-2013, 18:55)Ramiz napisał(a): Ale to co napisałeś , nic nie ma związanego z tym co się dzieje. Ponieważ 1. Używam cały czas.
Skąd miałem wiedzieć Tongue
(07-18-2013, 18:55)Ramiz napisał(a): 2. Przecież to Do wirusów, a ja nie mam wirusa , bo przecież gdy bym miał to razem z Windowsem by mi się instalował (org. Płytka) Bo to od samego początku się tak dzieje.
Mi to wygląda na wirusa. Czy jak robiłeś formata to zaraz pierwsze minuty czystego systemu już miałeś taki problem? Czy dopiero jak instalowałeś sterowniki/antywirusa? A po za tym nic się nie stanie jak przeskanujesz tym programem ;P
(07-18-2013, 18:55)Ramiz napisał(a): 4. Nie mam nic takiego co by mi zżerało dożo Cpu , a jeśli nawet to nie jest związane z tą chmurką Big Grin
Pytam bo nieraz mi się przytrafiało że znajomi mieli zainstalowanego Eseta Nod32 i zawsze przy uruchomieniu komputera antywirus wykonywał aktualizacje(bazy wirusów i ThreatSense )+całkowite skanowanie i komputery średniej mocy lagowało.

W sumie mógłbyś wrzucić logi z OTLa.




#9
No właśnie to nie jest wirus bo po formacie 1 odpalenie i to wyskakuje Smile

OTL.Txt




Extras.Txt





#10
1. Odinstaluj Qtrax Player.
2. Użyj AdwCleaner opcja Delete.
3. Po wykonaniu daj nowy log z OTL, ze skanowania.
4. Daj tez screen z CrystalDiskInfo.





Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z remakowaniem leadu santiagovarsovia 2 176 02-21-2016, 16:59
Ostatni post: santiagovarsovia
  Problem z piano rollem... Kulisa 3 466 11-12-2015, 17:34
Ostatni post: Linz
  Problem z fl studio 99ers 2 453 09-15-2015, 22:13
Ostatni post: 99ers
  Problem z zainstalowaniem wtyczki V-Station Linz 3 304 09-04-2015, 21:22
Ostatni post: Linz
  Problem z Nexusem Ramiz 4 354 09-04-2015, 09:40
Ostatni post: Ramiz



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.